Kuhnuritoukat

Kuvaus

Tarhamehiläisen poikatoukkia eli kuhnurin toukkia voi hyödyntää ruuanlaitossa. Kuhnuritoukkia on yleisesti kuvailtu hyönteismaailman hanhenmaksaksi sen ainutlaatuisen pehmeän ja paahteisen maun vuoksi. Suutuntuma on monien mielestä parhaimmillaan kun toukat ovat punasilmävaiheessa, mutta kaikki peitetyt toukkavaiheet ovat hyödynnettävissä. Toukat ovat erittäin monikäyttöisiä ja sopivat yhteen monenlaisten ruokien kanssa. Vain mielikuvitus on rajana.


Kuten kaikki laadukkaat ruoka-aineet, kuhnuritoukat ovat parhaimmillaan yksinkertaisesti käsiteltyinä:
- Lohkaise pannulle reilu nokare voita ja kaada sekaan hunajaa
- Ota toukat pakkasesta ja murra käsin jäinen könttä. Anna pannun lämmetä. Toukkien ei kannata anta kokonaan sulaa.
- Paista ja kääntele muutaman minuutin ajan kunnes toukat ovat omaan suuhun mukavan rapsakoita. Ennenkuin otat toukat pannulta, ripauta päälle sormisuolaa.
- Huom! Paista kuhnurirasia useammassa erässä, kasana paistetaessa etenkin pienet toukat puuroutuvat helposti.

Mihin rapsakat toukat sopivat: Munakkaat, pannukaku, burgerit, salaatit, riisiannokset, tortillat, jne

Hyönteisruokaan kannattaa suhtautua varovaisesti, mikäli on allerginen esimerkiksi äyriäisille tai nilviäisille. Sen sijaan muita suosituksia hyönteisruoasta ei ole – hyönteisillä höystettyä sapuskaa on siis sopivaa tarjota vaikkapa pienelle lapselle.

Jos olet kasvisyöjä , mutta kuhnurintoukat ja muut hyöteiset maistuvat, olet entovege. Bon Appétit!


KuhnuriKuningas -toukat, puhdistettu, rasia 150 gr / 7 euroa


KuhnuriKuningas -toukat kennossa, 130-150 gr / 4 euroa


-> Ota kuhnurikenno pakkasesta ja murra se käsin ja poimi toukat erilleen vahamuruista. Vaikka vahaa jääkin toukkien joukkoon, se antaa vain makua.


Toukat toimitetaan pakastettuna rasiassa eli tämä pitää ottaa haettaessa huomioon ettei kylmäketju katkea.

HUOM! Mukana asennus- ja käyttöopas. (Kts. liite)

SAATAVILLA AINOASTAAN SUORAMYYNNISTÄ! (pakaste)

Olemme mukana pääkaupunkiseudun REKO-lähiruokapiireissä, joista kuhnureita voi tilata.